SUS FELDTSKOV STATSAUTORISERET FODTERAPEUT
Tlf.: 26 25 84 45
Åbningstider
Mandag 08:30 – 17:30
Tirsdag 08:30 – 17:30
Onsdag 08:30 – 17:30
Torsdag 08:30 – 17:30
Fredag 08:30 – 15:00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Afbud skal meddeles senest dagen før inden kl. 16, da der ellers vil blive pålagt et gebyr på DKK 375,-.
Afbud skal meddeles pr. telefon.

10 GODE RÅD på DIN VEJ TIL SUNDE FØDDER

SKYL dine fødder dagligt i lunkent vand – f.eks. i forbindelse med dit daglige bad. Bruger du sæbe, skal du huske, at sæbe udtørrer huden, og at dine fødder derfor skal skylles med vand bagefter.

TØR dine fødder grundigt efter badet – især mellem tæerne. Det er vigtigt at have helt tørre fødder, for hudsvamp trives i varme, fugtige og mørke omgivelser som f.eks. nylonstrømper og lukkede sko. Svampesporer kan dog ikke overleve 60 graders vask.

KLIP dine tånegle lige over. Hvis du klipper dem ned i siderne, risikerer du at få nedgroede negle og betændelse i siden af neglene, og det er meget smertefuldt. Men sker det, så husk: Sus er DIN VEJ TIL SUNDE FØDDER.

FJERN hård hud og ligtorne – og kast et indgående blik på dit fodtøj, da både hård hud og ligtorne er symptomer på forkert og/ eller ensidig belastning. Igen kan Sus hjælpe dig med at aflaste generne.

MASSER dine fødder med en god fugtighedscreme. Huden på fødderne har tendens til at blive tør, og creme har en generel, plejende effekt. Du skal dog huske ikke at komme creme mellem tæerne.

MOTIONER dine fødder, for fod- og tåøvelser styrker dine fødders muskler og bevægelighed + styrker kredsløbet. Du kan f.eks. krumme og sprede dine bare tæer og vippe fødderne op og ned.

HUSK at have rene fødder i rene strømper. Strømper skal skiftes dagligt, og de må ikke stramme. Det kan nemlig lukke af for blodomløbet til fødderne. Derudover er det en god idé at gå med strømper af naturmaterialer, fordi de opsuger fugt, mens f.eks. nylon og andet kunststof forhindrer huden i at ånde, så sved og fugt bliver i strømpen.

CHECK dine børns fødder og sko. Børn klager sjældent over for små sko, men affinder sig med situationen. Det kan betyde, at de udvikler fejlstillinger, som vil følge dem resten af livet.

BRUG indlæg i dine sko, hvis du går forkert på fødderne. For hvis dine fødder har fejlstillinger, går du unaturligt og besværet, og det kan forårsage smerter op gennem hele kroppen.

SKIFT sko ofte – eller i hvert fald ind imellem. Når du ikke har de samme sko på hve dag, har dine fødder det bedst. Vælg også meget gerne sko, der passer til dine fødder – ikke omvendt.